Till toppen

SAP

Vi skapar magi med hjälp av världens största affärssystem SAP

CoreChange skapar magi med hjälp av världens största affärssystem SAP, till den milda grad att vi vågar säga att få slår oss på fingrarna. Vi har lett SAP green field-implementeringar med över 100 konsulter och levererat på rekordtid, vi har även gjort proof of concept-studier, drivit förbättringsprojekt, gjort förstudier och varit ansvariga för att upprätta supportorganisation i samband med överlämning från projekt till förvaltning. Vår tyngd ligger inom områdena finans, logistik och inköp där vi hjälper företag optimera sina processer och få bästa effekt av sitt affärssystem. Vi bidrar med spetskompletens och brinner för att utveckla och förbättra våra kunders befintliga systemlösningar för att genom detta hjälpa dem bli smartare företag. CoreChange gillar helt enkelt SAP. Det noterar även våra kunder.

Change Is Good

Vi bor i Sverige. Vi tror också det är här vi gör mest nytta för våra kunder. Samtidigt har vi rest jorden runt och varit med i utvecklingen av några av vår tids mest framgångsrika företag.

För att verkligen förstå och hitta de bästa och smartaste lösningarna i en komplex digital verklighet krävs erfarenhet. Det har vi på CoreChange! Få av oss har kortare erfarenhet än 10 år. Affärssystemet SAP kan generera ett fantastiskt affärsvärde, men för att uppnå magi krävs inte bara systemkunskap utan även kapacitet att sätta sig in i kundens utmaningar och en förmåga att förstå hur man bäst utnyttjar systemlösningen i kombination med befintliga affärsprocesser. Detta är vi duktiga på, vårt fokus och det vi brinner för! Vi blir genuint stolta när våra kunder säger att CoreChange hjälpt till att identifiera och realisera nya möjligheter som deras affärssystem har, och det är den stoltheten som driver oss framåt.

Stockholm

Tobias Simolin

tobias.simolin@corechange.se
0766-35 19 77

Göteborg

Erik Glasmästar

erik.glasmastar@corechange.se
0730-82 56 04

Fokusområden

Inköp

Framtidens inköp börjar här

Med förmågan att se helheten och flytta blicken har vi transformerat inköp för både globala retail- och industribolag till snabbväxande e-handelsföretag – ofta med SAP som verktyg för att realisera våra idéer.

CoreChange lever inköp, oavsett om det gäller tjänster eller direkt och indirekt material. Vi kan inköp från grunden, flera av oss med bakgrund från linjeroller och managementsidan. Vi förstår utmaningen då HR och inköp vävs ihop inom konsult- och tjänsteinköp. Vi har erfarenhet av när globala företag ska digitalisera inköp och den snabbväxande e-handlarens utmaningar att få inköp, planering och sälj att hänga ihop.

Vi arbetar tillsammans med er för att driva er verksamhet framåt. Konsulterna på CoreChange är ett team som är med och hjälper er – hela vägen från idé till genomförande.

Fokusområden

 • Effektiviseringar och besparingar genom ett heltäckande integrerat systemstöd inom Procure to Pay
 • Utpekad partner med unik kompetens i Sverige kring Workforce Management via SAP Fieldglass
 • Implementeringar av SAP Supplier Lifecycle Management
 • Stark användarupplevelse genom Guided buying från Ariba och SAP Fiori
 • Sourcing och upphandlingar med SAP

Lager och produktion

Logistiklösningar som hänger ihop

När Sveriges mest framgångsrika företag ska implementera SAP Extened Warehouse Management är det CoreChange som leder arbetet. Vi anser oss vara landets främsta SAP EWM leverantör – ingen har sagt emot oss hittills.

På CoreChange har vi några landets mest erkända Management- och SAP-konsulter inom logistik, lager och produktion. Och vi sitter inte på kontor i innerstan – vi älskar att arbeta från våra kunders lager och produktionsanläggningar.

Med partnerskap tillsammans med bland andra SAP, Neptune och Zebra tar vi fram lösningar för moderna, transprata och effektiva lösningar för lager och produktion. Alltid med utgångspunkt i verkligheten – och med SAP som verktyg för att realisera förbättringar.

Fokusområden

 • SAP Extended Warehouse Management
 • SAP Warehouse Management
 • SAP Produktion och Planering
 • Mobilitet /handdatorer
 • Inkommande och utgående logistik

Finans och redovisning

Det finns bara en sanning

När S/4HANA lanserades av SAP var finans först till marknaden. Vi var bland de första att sätta upp produkten i Sverige. Sedan dess har vi varit ledande på finans och redovisning i SAP, alltid i samarbete med CFO’er och ekonomiansvariga. För egentligen är det väldigt enkelt – det finns bara en sanning.

CoreChange tänker outside of the box. SAP Finanskonsultens roll är traditionellt att arbeta enbart med redovisning och controlling, men vi arbetar processorienterat. SAP FICO är involverat i nästan allt som sker, försäljning, produktion, inköp och så vidare. Vi arbetar tillsammans med er för att driva er totala verksamhet framåt. Konsulterna på CC är ett team som står bakom varandra och hjälper varandra för att ge er det bästa.

Fokusområden

 • Accelerera er bokslutsprocess med Financial Closing Cockpit
 • S/4 Hana Finance – ”Single Source of Truth” möjliggör djupgående analyser med aktuell information
 • Business Planning and Consolidation Software- genomför budgetering, prognoser, bokslut, konsolidering i ett verktyg med real-time data.

User Experience Design och Mobilitet

Gränssnitt på dina villkor – enkelt och effektivt

Fiori är nyckeln i SAPs strategi för framtidens gränssnitt. Med vår tekniska erfarenhet och partnerskapet med Neptune kan vi på kort tid skapa en anpassad app för din verksamhet – snabbt och enkelt.

På CoreChange kan vi teknik, allt från att sätta upp ett SAP-system eller utveckla nya lösningar i SAP. Det gör också att vi kan ta fram en skräddarsydd lösning med ett modernt gränssnitt som passar din verksamhet – inom alla områden. Genom att använda Neptune som verktyg för Fiori utveckling gör vi det dessutom på kort tid.

Fokusområden

 • SAP Fiori via Neptune
 • Visual Design
 • Information Architecture
 • Interaction Patterns
 • Mobilitetslösningar

Partners

Världens ledande affärssystemleverantör. Vi är en av deras partners i Sverige.

Levererar gränssnitt för att skapa appar och skärmar baserat på Fiori. Vi är partner med Neptune och våra konsulter var bland de första att börja arbeta med produkten.

Produkt för inköp av service och tjänster. CoreChange är utpekad partner i Sverige. Idag är Fieldglass uppköpta av SAP, tidigare ett fristående bolag.

Amazon Web Services tillhandahåller driftslösningar i molnet. Bland annat vårt egna S/4HANA system.

Ledande leverantör av skrivare och handdatorer för professionellt bruk. Fungerar utmärkt ihop med SAP och Neptune.

Projekt

Förstudie för spårbarhet

SAP Fieldglass-implementation

SAP SLC-implementation

SAP GTS-implementation

SAP Hana-migrering

SAP-implementering inom stålindustrin

SAP S/4HANA migrering till Microsoft Azure

SAP S/4HANA migrering till Microsoft Azure

Vägen till S/4HANA

Stockholm

Tobias Simolin

tobias.simolin@corechange.se
0766-35 19 77

Göteborg

Erik Glasmästar

erik.glasmastar@corechange.se
0730-82 56 04