Till toppen

Möt vår CoreBETA trainee Daniel

Hej!

Mitt namn är Daniel Holst, Test & Developments nya tillskott i Trainee-form. Jag är 25 år och tillbakaflyttad till Stockholm efter en längre tid i Skåne och senast Ubmeje.

Min väg till CoreChange

Under sista tiden av universitet var jobbsökandet minst sagt intensivt. Jag letade efter ett företag inom it-sfären med ett traineeprogram, ett företag som inte hade främlingslegionskänslan av att bryta ner sina rekryter och sen helt forma om dem på nytt utan ett med mer humana värden. Jag var helt säker på att jag hade hittat rätt när jag under en intervju beskrev viljan att hitta en plats som pushar mig till nya höjder samtidigt som det finns en trygghet och killen på andra sidan fattade precis vad jag menade. Efter ett par veckor på kontoret kan jag bara konstatera att beslutet var helt rätt och att det här känns som starten på en rolig och spännande resa.

Vem är jag?

Från början kommer jag från Stockholm men har med två avstickare delvis vuxit upp på den skånska västkusten och senare utbildat mig i Ubmeje, Umeå på svenska. Under min tid i Ubmeje vaknade min politiska vilja från sin slummer och guidade mig in i Sametinget, där jag är folkvald tillika styrelseledamot i parlamentets största parti. Det innebär att en vanlig dag för mig varvar arbete med träning, remisutlåtanden och motionsskrivande. De viktigaste frågorna för mig inom samisk politik är markrättigheter och återtagandet av språk. Det sista är en resa som jag själv bara börjat på. Morfars modersmål var sydsamiska, något som försvann från familjen som följd av statens påtryckningar för att vi skulle bli ”svenska”.

Vad är mina förväntningar?

Även om min första månad på jobbet inte har gått helt om planerat, till följd av ett brutet ben, har jag ändå haft kul. Jag ser extremt mycket fram till att komma tillbaka för att lära mig nya saker, erövra nya mål och utvecklas som person.

Jag älskar att lära mig nya saker och har alltid ett nytt projekt i huvudet som jag vill starta, det gör att jag tror att konsultyrket kommer passa som handen i handsken för mig.

 

Häng med på min resa så hoppas vi att jag har två fungerande ben nästa gång jag checkar in

/Daniel