Till toppen

Utveckling av point of sales (POS) applikation åt modeföretag

Kund: Globalt företag i modebranchen 

Område: Systemutveckling, Point of sales 

Taggar: Frontend, C#, .NET, Java, C++, C, Fiskal, 

Fullstackutvecklare från CoreChange fick i uppdrag att utveckla en POS-applikation åt ett modeföretag

Bakgrund till uppdraget

Det viktigaste för att en butik skall kunna gå med vinst är att kunna ta betalt, om så kontant, via kort eller faktura. I e-handel sker detta oftast via integrationer till olika payment service providers, men i fysiska butiker har de flesta företag fortfarande en fysisk POS för att ta emot betalningar. Dessa enheter skall vara stabila och smidiga att använda för att butiksarbetarna skall kunna leverera en bra kundupplevelse.

Projekt

Eftersom företaget har runt 400 butiker på flertalet olika marknader måste man anpassa applikationen till respektive marknads lagkrav. Detta innefattar ofta att spara information kring alla fiskala transaktioner som utförs för att kunna användas vid granskning av det lokala skatteverket.

Detta kan lösas antingen genom att implementera en egen lösning för att spara data eller genom att integrera till en färdig produkt från företag som specialiserat sig på ämnet.

I ett av projekten integrerades en modul som tog emot all transaktionsdata och skickade informationen till skatteverkets egen webservice. Teamet arbetade i tätt tillsammans med leverantören av modulen för att vidareutveckla, testa och sätta lösningen i produktion.

Teknologier/metodiker

Teamet består av runt 8 personer som jobbar enligt SCRUM och DevOps. Alla utvecklare jobbar med hela kedjan – skriver mjukvaran, tester, releasepipelines, pratar med slutanvändare, utför underhåll och buggfixar.

Exempel på teknologier och programspråk som konsulterna från CoreChange arbetar med:

  • Backend: Java, C++, C, C#, .NET
  • Frontend: VB6, C#
  • Tester: JUnit

> Läs mer om vi på CoreChange gör inom webbutveckling och e-handel.