Till toppen

Morten Birch-Jensen

Jag är en nyfiken person som älskar att lära mig nya saker inom alla områden. Stort som smått.

När en granne 1986 frågade ”Morten, vill du inte börja jobba med datorer på Sparbankernas datacentraler” (IT var inget begrepp på den tiden), så lät det som en bra idé. Sedan dess har jag arbetat i detta fascinerande område.

Sedan dessa har jag följt utvecklingen från introduktionen av PC/nätverk,  haft positioner som IT-chef inom resebranschen, har varit supportchef på ett stort IT bolag, projektledare och arkitekt samt arbetat operativt med teknik. Startat kontor, lagt ner kontor.

I projekt brukar jag fundera på vad sponsorn egentligen vill få ut av pengarna i projektbudgeten. Är alla delarna nödvändiga? Saknas delar för att komma till målbilden? IT är inget självändamål utan skall lösa ett problem eller en uppgift på ett bättre/billigare sätt än det nuvarande.

De senaste 12 åren har jag främst arbetat med SAP inom operations och infrastrukturförbättringar.

På min fritid gillar jag att röra på mig, gärna i naturen på långa promenader med hunden och de familjemedlemmar som har tid och lust. Ta en sväng med en av mina två motorcyklar. Att utveckla ett av det lokala flicklagen i fotboll har legat mig  varmt om hjärtat, men är numer utbytt mot styrelsearbete i Hönö IS.

Jag har spelat saxofon i ett lokalt storband, men det ligger för tillfället på is på grund av tidsbrist.

Jag håller så smått på med hemautomation och underlättar och stökar till hur man styr saker i hemmet.