Till toppen

Karl-Magnus Bengtsson

När förändringens vindar blåser bygger en del vindskydd, vi bygger väderkvarnar

Jag trivs i kaosartade och komplexa projekt, det är i dessa projekt jag känner att jag kan bidra mest. Det är också i dessa projekt jag känner att jag verkligen utvecklas. Det skulle inte vara lika roligt att arbeta som Business Analyst eller Projektledare ifall allting redan var enkelt och tydligt? Ifall affärsnyttan redan var solklar och vägen att nå den likaså?

Jag är certifierad inom krav, Scrum och ITIL. Jag har en Master i IT-Management och en kandidat i ekonomi och systemvetenskap. Jag har varit med och lett projekt genom systemutvecklingens alla faser och fått förtydliga krav på både övergripande och teknisk nivå. I en ledande roll gör jag mitt bästa att vara tryggheten i stormen. Jag håller ihop gruppen och ser till att vi strävar åt samma håll. Vi har alla olika styrkor och vi kompletterar varandra att nå målet! Med stor nyfikenhet för andra människor lär jag mig gärna av andra och delar samtidigt med mig av mina egna erfarenheter. De personer jag arbetat med skulle beskriva mig som engagerad, kommunikativ och strukturerad.

Utanför IT-branschen har jag under ett par års tid arbetat som personlig tränare. Det är en belönande känsla att lyckas motivera och instruera till förändring även på personlig nivå. Speciellt då personen som instruerats kommer tillbaka en stund senare och skryter om sina framgångar.

På fritiden åker jag gärna på äventyrliga resor tillsammans med min fru. Vi har till exempel cyklat Gotland runt, vandrat på Kungsleden och bestigit Kebnekaise tillsammans.