Till toppen

Catharina Sjögren

Jag brinner för att bidra till att skapa handlingskraftiga organisationer där vi kan trivas och må bra

Jag brinner för att bidra till att skapa handlingskraftiga organisationer där vi kan trivas och må bra, att skapa förutsättningar för organisationer, grupper och individer att möta komplexitet och osäkerhet i vår föränderliga värld. Lärdomar från åren som ledare och organisationskonsult har gjort att helhetssyn, samspel och dialog står i fokus för mitt förhållningssätt, både på jobbet och privat.
För att åstadkomma verklig förändring behöver vi vara öppna för olika perspektiv och de dilemman vi ständigt ställs inför då det berikar helheten. Genom att våga tänka ”både och” istället för ”antingen eller” skapar vi förståelse för hur de enskilda delarna påverkar helheten och driver utvecklingen framåt.

Jag tror på att vi alla vill ta ansvar och har förmåga att samspela med vår omgivning då förutsättningar ges. Att förstå varför något ska göras och vart vi är på väg är viktiga förutsättningar för att verkligen kunna bidra. Vi påverkar varandra genom vårt sätt att vara och uttrycka oss och då blir dialog ett viktygt verktyg för ökad självinsikt och förståelse för varandra.

När jag inte är på jobbet umgås jag gärna med familj och vänner. Jag älskar att uppleva saker, både stort som smått. Reser gärna, fotograferar och åker skidor när tillfälle ges.